Katu- ja kaupunkitaide
Sähkökaappitaide on ollut näkyvä osa Tampereen kaupunkikuvaa jo 1990-luvulta alkaen. Tampereen Nykytaiteen museon kaupunkitaideprojektina alkanut Taidetta jakokaapissa -näyttely sai myöhemmin seurakseen Vapriikin Historiaa jakokaapeissa -näyttelyn ja Valokuvakeskus Nykyajan Backlight-aiheiset jakokaapit. Sen jälkeen vuorossa oli lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPum ry:n ja TAITEn järjestämä Iloiset sähkökaapit -näyttely. Viimeisimpänä Ratikan taideohjelma on tuonut kymmeniin sähkökaappeihin taidetta Pyynikintorilta Hervantaan saakka.
Tampereen Sähköverkko on alusta saakka suhtautunut myönteisesti sähkökaappitaiteeseen. Taide vähentää tunnetusti töhryjä. Suurin osa sähkökaappiteoksista on edelleen olemassa, mutta vanhimmat ovat hävinneet. Se on osa katu- ja kaupunkitaiteen luonnollista olemusta. Teoksia ei ole tarkoitettu pysyviksi.
Tampereen luvallinen katutaide löytyy Google maps -pohjaiselta kartalta. Mukana on myös Tampereen ulkopuolisia Pirkanmaan kohteita. Katutaidekartan on tehnyt tamperelainen SirkusRakkausPumPum ry taidemuseon tilauksesta. Kartan tilanne on joulukuulta 2020.
Katutaidekenttä elää ja muuttuu koko ajan uusien harrastajien tullessa mukaan. Sitä varten Tampereen kaupunki on valmistelemassa Katutilaohjetta, jonka avulla kuka tahansa voi pyytää lupaa katu- tai kaupunkitaideteokselleen nettikaavakkeen täyttämällä.