Tampereen taidemuseon historia

Tampereen taidemuseo on perustettu 1931 Tampereen Taideyhdistys Ry:n toimesta. Museo siirtyi Taideyhdistykseltä Tampereen kaupungin omistukseen 1985. Nykyään taidemuseo toimii osana kaupungin museopalveluja ja Tampereen museoita.

Museo on toiminut koko olemassaolonsa ajan C.L. Engelin suunnittelemassa, 1838 valmistuneessa viljamakasiinirakennuksessa Amurin kaupunginosassa. Rakennuksen muutospiirustukset taidemuseoksi 1931 laati tamperelainen arkkitehti Hilja Gestrin. Tiiliseinät, lämmitysuunit ja viljalaarit vaihtuivat ajanmukaisiksi näyttely- ja toimistotiloiksi. Rakennuksen toinen suuri peruskorjaus tehtiin 1982-84, jolloin tilat laajenivat maanalaisella kerroksella ja ne varustettiin nykyaikaisella museotekniikalla.

Mittoja:
– tilavuus 7950 m3